Bornholm: Vang

 


   

stenbrud-1.jpg

Et dramatisk år

Året 1903 skulle i modsætning til tidligere blive et særdeles bevæget år i brugsforeningens historie og dermed også for dens uddeler og husvært Holger Colberg.

På hjemmefronten hos Colbergs var der igen en glædelig familieforøgelse, en datter der skulle hedde Edith. Men ellers spøgte anklagerne som aldrig før mod Colberg, som blev gjort ansvarlig for et markant emballagesvind.

At Mogensen den 16. februar nu vitterligt havde besluttet at gå af som formand, gjorde jo ikke sagen bedre. Man talte i foreningen helt åbenlyst om, at uddeleren fik for meget i løn, og at den måtte sættes ned.

Ved udløbet af de fem ar, sidst i marts, følte Colberg sig foranlediget til at anmode om en samtale med bestyrelsen om lønrevisionsspørgsmålet. Efter at bølgerne var gået højt blev det med 3 stemmer mod 2 vedtaget at sætte lønnen ned med halv% samt, at Colberg skulle betale det omtalte emballagesvind.

Derudover blev det, vedtaget, at nu kunne det f?. være nok med øl- og sodavandskonsumering i butikken. I overtrædelsestilfælde skulle der vanke en hel krone i mulkt til den eller de formastelige.

Colbergs svar var det effektive at standse al kreditgivning til medlemmerne fra dags dato, nu hvor bestyrelsen afknappede hans løn, hvilket medførte, at folk begyndte at true med at melde sig ud.


  Bornholm
Ferie på Bornholm